Over ons

Schoolpsychologie.nl is een initiatief van O3 oprichter Drs. J.M.C. (Jan) Clemens, GZ-psycholoog, en Drs. J. (Jasper) Clemens, cognitief psycholoog. O3 staat voor Opvoeding, Onderwijs en Ontwikkeling.

O3 is in 2004 formeel opgericht en richt zich sinds die tijd op de diagnose en behandeling van schoolgaande kinderen. Wij begeleiden en adviseren scholen en ouders in de omgang en ontwikkeling van hun leerlingen en kinderen. Ons kantoor kunt u vinden in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Alle activiteiten gebeuren onder toezicht van een GZ-psycholoog. Hierdoor is de kwaliteit van onze diagnoses en behandelingen gewaarborgd, want u wilt toch gewoon het beste voor uw zoon of dochter?

 

Werkwijze

Uw kind heeft moeilijkheden om mee te komen op school. Dit kan komen door bijvoorbeeld dyslexie, ADHD, een persoonlijkheidsstoornis of door nog iets anders. Kortom u wilt een psychologisch diagnostisch onderzoek. Met dit onderzoek kunt u zien wat er moet gebeuren om uw kind de beste mogelijkheden te geven om een goede opleiding te kunnen volgen.

U kunt uw kind meteen aanmelden via het aanmeldformulier hiernaast (voor dyslexie), of u kunt eerst vrijblijvend informatie aanvragen. Na de aanmelding volgt een vrijblijvend gesprek met u en uw kind. Samen met u stellen we een trajectplan op. Want wij geloven dat we kwaliteit moeten bieden en dat kan alleen als u als ouder erbij betrokken bent.

Voor de diagnose en behandeling van dyslexie hebben wij, net als voor intelligentieonderzoek, onder diensten een specifieke pagina aangemaakt. Hier kunt u rustig lezen hoe onze werkwijze is met betrekking tot deze onderzoeken. Maar naast deze onderzoeken doen we ook onderzoeken naar ADHD, autisme en autisme verwante stoornissen, persoonlijkheid en dyscalculie.