Over ons

Schoolpsychologie.nl is een initiatief van O3 oprichter Drs. J.M.C. (Jan) Clemens, GZ-psycholoog, en Drs. J. (Jasper) Clemens, cognitief psycholoog. O3 staat voor Opvoeding, Onderwijs en Ontwikkeling.

O3 is in 2004 formeel opgericht en richt zich sinds die tijd op de diagnose en behandeling van schoolgaande kinderen. Wij begeleiden en adviseren scholen en ouders in de omgang en ontwikkeling van hun leerlingen en kinderen. Ons kantoor kunt u vinden in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Alle activiteiten gebeuren onder toezicht van een GZ-psycholoog of een Orthopedagoog Generalist. Hierdoor is de kwaliteit van onze diagnoses en behandelingen gewaarborgd, want u wilt toch gewoon het beste voor uw zoon of dochter?

 

Werkwijze

Als uw kind moeilijkheden heeft om mee te komen op school, gedragsproblemen laat zien of niet lekker in zijn vel zit, dan kan het zinvol zijn om te starten met een psychodiagnostisch onderzoek. Hierin onderzoeken wij samen met u wat er speelt, wat de oorzaken zijn en wat u / leerkrachten en uw kind kunnen doen om de problemen te verminderen. Wij doen diagnostisch onderzoek door middel van gesprekken, het analyseren van schoolgegevens, en zetten tests en vragenlijsten in. Op basis daarvan maken we een rapport en bespreken we onze bevindingen en adviezen met u. Na het onderzoek ontvangt u het rapport met handelingsadviezen waar u en de professionals op school mee aan de slag kunnen. Soms adviseren we u na een diagnostisch onderzoek een behandeltraject of ouderbegeleiding op te starten.

U kunt uw kind meteen aanmelden via het contactformulier.

Voor de diagnose en behandeling van dyslexie hebben wij, net als voor intelligentieonderzoek, onder diensten een specifieke pagina aangemaakt. Hier kunt u rustig lezen hoe onze werkwijze is met betrekking tot deze onderzoeken. Maar naast deze onderzoeken doen we ook onderzoeken naar ADHD, autisme en autisme verwante stoornissen, persoonlijkheid en dyscalculie.